Σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών πυρκαγιών στη Μεσσηνία

Σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών πυρκαγιών στη Μεσσηνία

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η νομαρχία Μεσσηνίας αναφέρει ότι μετά από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», η ένωση εταιρειών Satways ΕΠΕ, ΠΥΛΩΝΕΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ και Stratis ΕΠΕ ανέλαβε έργο για την υλοποίηση Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρίσεων Δασικών Πυρκαγιών στον νομό Μεσσηνίας, συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 1.035.300 ευρώ.

Πρόκειται για το πρώτο από τα έργα τα οποία αφορούν χρήση προηγμένων εργαλείων πληροφορικής και επικοινωνιών στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών για το οποίο υπογράφεται σύμβαση.

Τα έργα αυτά ανακοινώθηκαν τον Μάιο του 2008 και αρχικά αφορούσαν μόνο τις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα τη Λακωνία. Μετά από παρέμβαση του Προέδρου της ΕΝΑΕ, τα έργα επεκτάθηκαν και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, καθώς και σε 14 ακόμη νομαρχίες της χώρας.

Στο έργο συμμετέχει ενεργά το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό και με την ολοκλήρωση του θα αποτελέσει ένα σύγχρονο και ισχυρό εργαλείο βασισμένο σε τεχνολογίες αιχμής πληροφορικής και επικοινωνιών, το οποίο θα χρησιμοποιείται για τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Στην πράξη, με το έργο αυτό η νομαρχία Μεσσηνίας θα μπορεί, να εκτιμά άμεσα τη δυναμική ενός ή περισσοτέρων μετώπων δασικών πυρκαγιών. Να διαχειρίζεται το στόλο οχημάτων της σε πραγματικό χρόνο και να διαχειρίζεται τα περιστατικά δασικών πυρκαγιών που ενδεχομένως να προκύψουν και να διευθύνει τις ενέργειες πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης.

www.kathimerini.gr        

Πολιτισμό παράγει η Μεσσηνία...εγκαίνια για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

Πολιτισμό παράγει η Μεσσηνία...εγκαίνια για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

16/6/2009

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, εγκαινίασε την Κυριακή 14/6/2009, ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς. Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε το Μουσείο, πρότυπο για όλη τη χώρα, ικανό να αναδείξει την πλούσια παράδοση του τόπου και να αναδειχθεί σε επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής. Το νέο Μουσείο, που στεγάζεται στο ανακατασκευασμένο κτίριο της παλιάς αγοράς, φιλοξενεί ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας και θα λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες από τις 8 το πρωί  έως τις 8 το βράδυ, ενώ τη Δευτέρα θα είναι ανοιχτό από τη 1.30 μετά το μεσημέρι.

πηγή: ΣΗΜΑΙΑ Καθημερινή Εφημερίδα της Μεσσηνίας

Σύλλογοι-πολιτιστικά

Welcome to ladbrokes bonus codes information.